Kapely zo Slovenska aj Česka súťažia o cenu Pegas 2013

01.08.2013 Prešov

Prešov 1. augusta (TASR) – Do tretieho ročníka súťaže začínajúcich hudobných skupín Pegas 2013 sa tento rok prihlásilo viac ako 50 kapiel zo Slovenska a Česka a o sošku Pegasa vo finále v prešovskom Jazdeckom areáli súťaží dnes až do neskorého večera 10 kapiel.
„Povedali sme si, že urobíme niečo pre mladé zoskupenia, dáme im priestor nahrať ich vlastný singel v profesionálnom štúdiu. Vymysleli sme si súťaž Pegas a tento rok je už jej tretí ročník. Kapely, ktoré sme vybrali do finále, sa tu naživo predstavia nielen pred porotou, ale najmä pred divákmi. Najlepšia z nich dostane možnosť nahrávať v profesionálnom štúdiu a dostane aj mediálny priestor,“ povedal pre TASR organizátor a autor myšlienky Rasťo Papp.
O víťazovi rozhodne podľa Pappa sedemčlenná porota zložená z moderátorov, hudobníkov a ľudí, čo majú s hudbou niečo spoločné. Až do neskorého večera si vypočujú tri pesničky od každej formácie, súťažnou pesničkou je však len jedna z nich. Každý z porotcov si zostaví rebríček najlepších a následne sa podľa týchto umiestnení rozdelia body. Po vystúpení všetkých interpretov sa divákom predstaví ešte minuloročný víťaz súťaže Call Me Steve.
Zaujímavou náhodou v prípade prvých dvoch víťazov Pegasa je, že obidvaja sa predstavili na prestížnom medzinárodnom festivale Carpathia v Rzeszówe. Sunlips, ktorí získali prvenstvo na Pegasovi v roku 2011, vydali v apríli album Dosť bolo rečí. Minulý rok zvíťazila zostava Call Me Steve, ktorá pred niekoľkým týždňami zažiarila so skladbou Alive aj v Rzeszówe, odkiaľ si priniesla ďalšie prvenstvo.
 

Vyberte región